Участь науковців ДП НДІБК у Десятій науково-технічній конференції АРХБУД 2023 «Проблеми сучасної архітектури та будівництва»


22 вересня 2023 року директор ДП НДІБК Геннадій Фаренюк та фахівці Інституту взяли участь у Десятій науково-технічній конференції АРХБУД 2023 на тему: «Проблеми сучасної архітектури та будівництва», що відбувається 20-23 вересня у м. Закопане, Республіка Польща.

Організатором конференції виступив Університет екології та управління, м. Варшава (Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie (WSEZ)) – вищий навчальний заклад, що за свою 20-літню історію здобув чимало нагород та відзнак та вважається одним з найкращих та найбільших навчальних закладів Варшави.

Тематика конференції – теоретичні та практичні проблеми сучасної архітектури та будівництва, приділяючи особливу увагу таким питанням:
нові тенденції у формуванні стійкої архітектури (екологія–екологія–суспільство),
genius loci та глобалізація – виклики сучасного дизайну,
проектування будівель без бар’єрів – доступний простір, інтеграція поколінь,
проблеми модернізації та ревіталізації будівель та їх комплексів,
сучасні матеріальні рішення в архітектурі та будівництві,
розумне місто – рішення та загрози,
вуглецевий слід – реальне значення – методи визначення,
енергоефективність у будівництві та архітектурі,
малі ядерні реактори та енергетичні потреби в будівництві (в опаленні),
інженерія будівельних матеріалів , включаючи управління відходами в будівництві,
гібридні джерела енергії в індивідуальному, комерційному та промисловому будівництві,
BIM (Building Information Modeling) – оцифрування процесів, що здійснюються протягом життєвого циклу будівлі, з особливим акцентом на період проектування та будівництва.

У конференції взяли участь архітектори, урбаністи, дизайнери, інженери-будівельники та інші спеціалісти і науковці будівельної галузі з Республіки Польща та інших країн Європи, 

Між ДП НДІБК та WSEZ діє Договір про співробітництво у сфері науково-дослідної, науково-технічної та проектної діяльності, що сприяє розвитку вищої освіти та науки України та Республіки Польща з урахуванням європейських та національних досягнень та проведенню спільних науково-дослідних робіт.

Директор Державного підприємства «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» доктор технічних наук, професор Геннадій Фаренюк виступив на Десятій науково-технічній конференції АРХБУД 2023 з доповіддю на тему: «Відбудова України як можливість розвитку будівельної галузі», у якій наголосив на викликах, що стоять перед українською будівельною галуззю через потреби відбудови величезної кількості будівель та споруд України, зруйнованих у результаті збройної агресії росії проти нашої країни, та обговорив з польськими колегами можливу участь польського будівельного сектору у відбудові України, із застосуванням великого історичного та сучасного досвіду польських компаній.

На конференції  виступили також фахівці ДП НДІБК:
- доктор технічних наук, професор Леонід Шейніч – з доповіддю на тему: «Довговічність огороджуючих конструкцій із застосуванням вапна»; 
- кандидат технічних наук Андрій Постоленко – з доповіддю на тему: «Проблематика при відновленні зруйнованих житлових будинків України».

Участь науковців ДП НДІБК у Десятій науково-технічній конференції АРХБУД 2023 «Проблеми сучасної архітектури та будівництва» відбулась на платформі ZOOM.


4.jpg
5.jpg


17.jpg15.jpg


16.jpg33.jpg


14.jpg66.png



Членство в громадських організаціях