Участь директора ДП НДІБК Геннадія Фаренюка у Форумі-практикумі «Відбудова в дії 2.0»

111.jpg

14 лютого 2024 року Геннадій Фаренюк, директор ДП НДІБК, взяв участь у Форумі-практикумі «Відбудова в дії 2.0», що відбувся  в рамках Міжнародної будівельної виставки KyivBuild Ukraine у м. Києві.

Партнери Форуму: Асоціація міст України, Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад, Конфедерація будівельників України.

Метою заходу є обмін досвідом та практичними кейсами відбудови між органами місцевого самоврядування задля відновлення та всебічного розвитку громад України, постраждалих внаслідок російської агресії.

Теми Форуму-практикуму «Відбудова в дії 2.0»:
Лідерська роль громад у процесі відбудови. Презентація успішних кейсів від громад по відбудові: поради та кращі практики (10 громад)
Державна політика в сфері планування відбудови у взаємодії із територіальними громадами. Програма комплексного відновлення громад
Оновлена державна стратегія регіонального розвитку територій
Оновлення державно-будівельних норм в сфері регулювання безпеки будівель та споруд, їхньої стійкості, енергоефективності, безбар’єрності, екологічних вимог, пожежної безпеки тощо
Інструменти місцевого економічного розвитку громад.
Планування відкритих громадських просторів у Програмі USAID DOBRE
Державно-приватне партнерство як інструмент у підвищення фінансової спроможності громад.


Участь у Форумі взяли представники Міністерства відновлення, Державного агентства відновлення, Державної інспекції архітектури та містобудування представники фінансових установ, будівельних компаній, профільних державних установ, міжнародних організацій та фондів, а також архітектори та проектанти. До участі у заході долучилися також більше 100 керівників громад, в тому числі 10 громад із виступами-презентаціями успішних практик по відбудові зруйнованих внаслідок російського повномасштабного наступу будівель, споруд, об’єктів інфраструктури України.

Директор ДП НДІБК професор Геннадій Фаренюк виступив на Форумі-практикумі «Відбудова в дії 2.0» в рамках панелі «Стандартизація в будівництві: проблеми та виклики» з доповіддю на тему: «Сучасний стан системи технічного регулювання будівельної галузі України».

Членство в громадських організаціях