Участь директора ДП НДІБК Геннадія Фаренюка у конференції «Готові до майбутнього – підприємці перед змінами»


logo.jpg


20 червня 2023 року директор ДП НДІБК Геннадій Фаренюк взяв участь у конференції «Готові до майбутнього – підприємці перед змінами», що відбулася у м. Варшава, Республіка Польща.

Організатор конференції – Інститут будівельних  технологій  (Instytut Techniki Budowlanej  –  ITB),  м. Варшава.

Конференція була  присвячена розгляду та вирішенню проблем, з якими стикаються підприємства будівельної галузі Польщі. На конференції розглядався широкий спектр питань від інвестицій до штучного інтелекту у будівництві, які формуватимуть тенденції розвитку польської будівельної галузі у найближчі роки. Також акцент було зроблено на змінах у Регламенті ЄС щодо надання будівельної продукції на ринку та інноваціях у діяльності ЕОТА (Європейської організації з технічної оцінки  -  European Organisation for Technical Assessment). На конференції були розглянуті питання щодо сталого будівництва, фотовольтаїки, змін клімату тощо. 

Спікерами  конференції «Готові до майбутнього – підприємці перед змінами» стали: 
- Лукаш Римарж, Міністерство розвитку і технологій Республіки Польща;
- доктор інж. Роберт Геріло, Інститут будівельних технологій  (ITB);
- Гжегож Сцібіш, TAURON Wytwarzanie; Польща;
- доктор технічних наук, професор Геннадій Фаренюк, ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій»;
- доктор інж. професор Войцех Вежжинський, Інститут будівельних технологій  (ITB);
- доктор інж. Ярослав Шульц, Інститут будівельних технологій  (ITB);
- доктор інж. Павло Сулик, Інженер-будівельник Інститут будівельних технологій  (ITB);
- магістр наук Юстина Бечкович, Інститут будівельних технологій  (ITB);
- магістр наук Войцех Бараняк, Інститут будівельних технологій  (ITB).

Директор ДП НДІБК доктор технічних наук, професор Геннадій Фаренюк виступив на конференції з доповіддю на тему: «Відбудова України – можливості для будівельної галузі», у якій, зокрема, розглянув питання поточного стану будівельної галузі України, створення передумов для  реконструкції та особливості технічного регулювання, використання інноваційних технологій при реконструкції та відновленні пошкоджених будівель та споруд.
В рамках  конференції Геннадій Григорович долучився до участі у дискусіях з метою обміну ідеями, встановлення нових контактів та отримання  пропозицій щодо спільної участі у проектах, пов’язаних з відновленням пошкоджених будівель. 

Беручи до уваги гостру необхідність повоєнного відновлення України, відновлення її економічного потенціалу та використання при реконструкції будівель європейських підходів до будівництва, участь у конференції Геннадія Фаренюка стала важливим кроком для обміну досвідом та започаткування відповідних ініціатив.


1-1.jpg

3.jpg

2.jpg




Членство в громадських організаціях