Участь директора ДП НДІБК Геннадія Фаренюка у міжнародному форумі RECOVERY CONSTRUCTION FORUM 2.0

logo2.jpg

14-15 листопада 2023 року директор ДП НДІБК Геннадій Фаренюк бере участь у міжнародному форумі RECOVERY CONSTRUCTION FORUM 2.0, що відбувається в рамках Міжнародної виставки ReBuild Ukraine у м. Варшава, Республіка Польща.

RECOVERY CONSTRUCTION FORUM 2.0 – це масштабний захід, який виступає платформою для подальшої комунікації між будівельними галузями країн-партнерів для прискорення відбудови України. 

Організатори Форуму: Конфедерація будівельників України разом з Premier Expo, за підтримки Федерації європейської будівельної промисловості (FIEC).

Основною метою Форуму є залучення міжнародного фінансування для відновлення українських громад, сприяння підприємствам енергетичної галузі України у реалізації відновлення об’єктів критичної інфраструктури, які постраждали внаслідок військової агресії, а також залучення інвестицій у міста та регіони України, які сьогодні підтримують мільйони переміщених сімей та мають привабливі інвестиційні можливості.

Форум відбувається в рамках Міжнародної виставки ReBuild Ukraine, яка є офлайн-платформою для проєктів відбудови, матеріалів, технологій, обладнання та інвестицій, необхідних для відновлення зруйнованої війною економіки України, з акцентом на інфраструктуру, промисловість, енергетику та житло.

Виставка «ReBuild Ukraine» проходить за підтримки Міністерства енергетики України та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Міністерства економічного розвитку і технологій Республіки Польща, Конфедерації будівельників України, Американської торгово-промислової палати в Україні та профільних міністерств країн-партнерів ЄС.

ReBuild Ukraine прагне об'єднати на єдиній публічній платформі державні структури, міжнародні донорські та фінансові організації, територіальні громади, представників благодійних фондів, інвестиційних компаній, агенції розвитку, державні та приватні енергетичні, будівельні компанії та організувати активну участь бізнесу у відбудові України.

Участь у заході беруть  представники більше 450 компаній та організацій, дотичних до української та європейської будівельної галузі, представники органів державної влади України та інших країн Європейського Союзу.

Виставка об’єднала представників української та іноземної влади та бізнесу для розгляду питань відновлення об’єктів інфраструктури України, обговорення шляхів залучення іноземних інвестицій та розгляду прикладів практичної реалізації проектів щодо відновлення України із залученням донорських та інвестиційних коштів. На стендах виставки-конференції присутні 26 територіальних громади, які постраждали від війни та близько 100 запрошених громад.

Директор ДП НДІБК Геннадій Фаренюк взяв участь у дискусійній панелі «Особливості будівельного ринку України та перший досвід відбудови» та виступив з доповіддю на тему: «Система технічного регулювання України у галузі будівництва», у якій були підняті питання:
- поточного стану будівельної галузі України;
- стану та перспектив розвитку системи технічного регулювання у будівництві;
- імплементації європейських стандартів у нормативну базу України; 
- наближення будівельних норм України до міжнародних та європейських норм та стандартів;
- досвіду ДП НДІБК у роботах з відновлення пошкоджених будівель та споруд внаслідок військових дій;
- отримання  пропозицій щодо спільної участі у проектах, пов’язаних з відновленням пошкоджених будівель. 
Геннадій Фаренюк взяв також участь у обговореннях в рамках панельних дискусій питань щодо стану будівельної галузі у воєнних умовах.  

Беручи до уваги гостру необхідність повоєнного відновлення України, відновлення її економічного потенціалу та, зокрема, використання при реконструкції будівель європейських підходів до будівництва, Форум є важливим кроком для обміну досвідом та започаткування відповідних ініціатив. У рамках Форуму проводяться зустрічі представників влади, бізнесу та міжнародних організацій, які вже зробили і продовжують робити свій внесок у розвиток та відновлення України.  


1.jpg


5.jpg


3.jpg


8.jpg


11.jpg


10.jpg

Членство в громадських організаціях